De doggybag breekt door in Nederland!
Duurzaam en onderscheidend
Onderscheid je als restaurant en bied gasten die eten overhouden een doggybag aan. Je draagt hiermee actief bij aan het tegengaan van voedselverspilling in de horeca en hoeft je mooie gerechten niet langer weg te gooien. Dankzij een groeiende bewustwording waarderen steeds meer restaurantgasten dit duurzame initiatief. Bovendien geef je ze zo meer waar voor hun geld.
Gemakkelijk meenemen
Met deze doggybag nemen je gasten hun overgebleven vlees, vis, pizza, groenten of ander voedsel gemakkelijk mee naar huis. De volgende dag kunnen zij hun ‘leftovers' prima nuttigen als lunch of er met een paar toevoegingen een lekkere en gezonde nieuwe maaltijd mee maken.
Stevige blokbodemzak
De stevige papieren doggybag voldoet aan alle eisen voor voedselveiligheid en is toepasbaar in elk type restaurant. Hij is vlot in elkaar te vouwen, gemakkelijk te vullen en goed af te sluiten. De blokbodem geeft deze bruine zak extra stevigheid en zorgt dat hij mooi rechtop blijft staan.
Onderzoek door stichting Natuur & Milieu
Deze doggybag wordt ondersteund door de <a href="http://www.natuurenmilieu.nl/doggybag/" target="_blank">stichting Natuur & Milieu</a>. Uit onderzoek dat zij in augustus 2015 samen met Depa lieten uitvoeren, blijkt dat steeds meer mensen zich bewust zijn van voedselverspilling en bereid zijn overgebleven eten uit restaurants mee naar huis te nemen. Een ruime meerderheid noemt het zelfs de taak van restaurants om een doggybag aan te bieden als er eten overblijft.